28.2.07

Instituto de Política Familiar
Catalunya

Nota de Premsa

“EL CONGRÈS DELS DIPUTATS HA D’ESCOLTAR LA VEU DELS CIUTADANS”

L’INSTITUT DE POLÍTICA FAMILIAR DE CATALUNYA CRITICA EL REBUIG DEL PARLAMENT ESPANYOL A LA ILP EN DEFEMSA DEL MATRIMONI ENTRE HOME I DONA I DE L’ADOPCIÓ PER UN PARE I UNA MARE


El President de l’IPF, Liberto Senderos, ha expressat la seva opinió sobre el debat i la votació de la Iniciativa Legislativa Popular presentada pel Foro Español de la Familia davant el Congrès per tal de modificar el Codi Civil espanyol. En aquest sentit ha recordat que aquesta iniciativa va contar amb la signatura de més de 1.330.000 ciutadans i ciutadanes, cosa que fa que sigui la ILP amb més suport de tota la història de la nostra democràcia. També ha denunciat el fet que la Taula del Congrès no hagi permès que cap membre de la seva Comisssió Promotora hagi poguit defensar la proposta durant el debat parlamentari.


Tot plegat demostra un cop més la manca de voluntat de diàleg i de consens del Govern actual i de les forces polítiques que el donen suport. “El parlament espanyol, en comptes d’escoltar la veu dels ciutadans, s’ha plegat als interessos de lobbis absolutament minoritaris, i no ha volgut atendre el clam popular en defemsa del matrimoni, que només pot ser entès com a la unió entre un home i una dona.“ Els parlamentaris que han votat en contra de la ILP han preferit mantenir una normativa clarament inconstitucional i contraria als tractats i declaracions internacionals sobre Drets Humans

Per a les forces polítiques que han rebutjat la proposició - ha dit – la família és una institució menystinguda i marginada, i que no mereix cap protecció jurídica. En comptes d’haver aprovat el “matrimoni” i l’adopció per persones del mateix sexe, s’hauria de haver realitzat una veritable política social a favor de la família. Ha recordat que Espanya continua a la cua en ajudes familiars i en conciliació entre la vida familiar i laboral.

Per altra banda, el president de l’IPF ha felicitat els diputats que han votat a favor de la iniciativa, fet que demostra que aquesta vegada han sabut recollir el clam popular.

Finalment ha demanat als ciutadans i a les associacions que continuïn mobilitzant-se en de protesta per la situació que pateix la família al nostre país, i per tal de modificar la legislacció actual.
.

===================================================================================================================
Nota de Prensa

“EL CONGRESO DE LOS DIPUTADOS HA DE ESCUCHAR LA VOZ DE LOS CIUDADANOS”EL INSTITUTO DE POLÍTICA FAMILIAR DE CATALU Ñ A CRITICA EL RECHAZO DEL PARLAMENTO ESPAÑOL A LA ILP EN DEFE N SA DEL MATRIMONIO ENTRE HOMBRE Y MUJER Y DE LA ADOPCIÓN POR UN PADRE Y UNA MADRE El Presidente del IPF, Liberto Senderos, ha expresado su opinión sobre el debate y la votación de la Iniciativa Legislativa Popular presentada por el Foro Español de la Familia ante el Congreso p ara modificar el Código Civil español. En este sentido ha recordado que esta iniciativa contó con la firma de más de 1.330.000 ciudadanos y ciudadanas, cosa que hace que sea la ILP con más apoyo de toda la historia de nuestra democracia. También ha denunciado el hecho que la Mesa del Congreso no haya permitido que ningún miembro de su Comisión Promotora haya podido defender la propuesta durante el debate parlamentario.
Al fin y al cabo demuestra un a vez más la carencia de voluntad de diálogo y de consenso del Gobierno actual y de las fuerzas políticas que lo apoyan. “El parlamento español, en lugar d e escuchar la voz de los ciudadanos, se ha plegado a los intereses de lobbys absolutamente minoritarios, y no ha querido atender el clamor popular en defensa del matrimonio, que sólo puede ser entendido como la unión entre un hombre y una mujer.“ Los parlamentarios que han votado en contra de la ILP han preferido mantener una normativa claramente inconstitucional y contraría a los tratados y declaraciones internacionales sobre Derechos Humanos Para las fuerzas políticas que han rechazado la proposición -ha dicho- la familia es una institución menospreciada y marginada, y que no merece ninguna protección jurídica. En lugar de haber aprobado el “matrimonio” y l a adopción por personas del mismo sexo, se debería haber realizado una verdadera política social a favor de la familia. Ha recordado que España continúa a la cola en ayudas familiares y en conciliación entre la vida familiar y laboral.
Por otra parte, el presidente del IPF ha felicitado los diputados que han votado a favor de la iniciativa, hecho que demuestra que esta vez han sabido recoger el clamor popular. Finalmente ha pedido a los ciudadanos y a las asociaciones que continúen movilizándose en de protesta por la situación que sufre la familia en nuestro país, y para modificar la legislación actual.

Etiquetas: